De liefde is voorbij…

De liefde is voorbij..

“Geen energie”

Ik heb kennisgemaakt met een man die al 18 jaar bij dezelfde werkgever werkt. De laatste paar jaar voelt hij niet meer het plezier wat hij eerder wel voelde bij zijn werk. Hij weet niet hoe dit kan. Het werk vraagt hem meer energie dan het hem geeft en hij krijgt ook van zijn collega’s te horen dat hij niet meer het enthousiasme uitstraalt wat hij eerder had.

“Fijne familie”

Hij legt mij uit: het is echt een heel leuk bedrijf, de cultuur past precies bij hem, de branche en het product vindt nog steeds interessant, het salaris is meer dan prima. Collega’s zijn als een familie. Hij zou niet weten wat hij nog meer kan en wat hij wil. Dit bedrijf is wie hij is.. Maar toch, hij zit niet voor niks bij mij. Hij voelt dat hij zo niet verder kan. Hij heeft er last van en zijn collega’s beginnen het ook te merken. Zo kan het niet verder. Ik vraag hem het te vergelijken met de volgende situatie: je bent getrouwd, al 18 jaar, je hebt een paar leuke kinderen, leuk huis en een leuke vrouw. Je ziet dat ze lief, aardig en mooi is… Maar toch… Je voelt het niet meer. De liefde die je in het begin voelde is weg.

“Relatietherapie”

Deze metafoor is raak! Dit is precies wat hij voelt. Maar zegt hij meteen: dat betekent niet dat ik wil scheiden! Ik wil in relatietherapie! Ik wil kijken of we de liefde die we hadden weer terug kunnen krijgen. Of er voldoende basis is om verder te gaan met elkaar, want ik wil dit niet meteen weggooien. Als ik in relatietherapie geweest ben, kan ik altijd nog besluiten om te gaan scheiden. Dat is dus ons vertrekpunt: we gaan onderzoeken waarom hij ooit verliefd is geworden en of hij (en zij) dat steeds dezelfde zijn als waarop hij destijds verliefd is geworden..

“Grote liefde”

Wil jij ook onderzoeken of jouw grote liefde nog steeds de ware is voor jou? Of ben je inmiddels zodanig veranderd dat je iets anders nodig hebt? Hulp nodig bij het onderzoeken hiervan en het vinden van de moed om een beslissing te maken? Neem dan contact met mij op.

Neem contact op